perjantai 26. lokakuuta 2012

Blogin nimi vaihtoon

Olen ehkä jahkailujen mestari, sillä kuukaudessa sain bloginkin nimen muutettua ;) No, syy siihen on ehkä se, etten halua liian yksityiskohtaisesti kertoa perheemme elämästä julkisessa blogissa ja kun edessä on uusia, mielenkiintoisia haasteita, niin ajattelin että on parempi keskittyä siihen. Totta kai rakas perheeni vilahtaa kirjoituksissa, mutta pääasiassa tämä blogi tulee kertomaan matkaani perhepäivähoitajaksi.

Noin kuukausi sitten sain ajatuksen kun mietin tulevaisuutta ja lasten mahdollista hoitoonlaittamista, että mitäpä jos kokeilen hoitovapaan aikana toimimista yksityisenä perhepäivähoitajana.
Hoitoon voin ottaa vain sen 2 lasta, kun omia on 2 alle kouluikäistä. Toive olisikin saada ainakin toinen isompi lapsi seuraksi omalle 4 vuotiaalle ja kun taas meidän pienin on vasta vauva, en toista ihan yhtä pientä pysty ottaa.

Tartuinkin heti ideaan ja otin yhteyttä kuntamme pph-ohjaajaan ja kyselin vähän hoitajatilannetta täällä meidän kylällä. Kuten arvasinkin, on hoitopaikkoja ihan liian vähän, varsinkin kun tänne rakennetaan koko ajan uusia asuntoja. Seuraavaksi ilmoittauduinkin perhepäivähoitajan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen, joka alkaa marraskuussa. Lähiopetusta on vain muutamana iltana kuukaudessa ja loput opinnot tehdään verkossa ja harjoitteluissa. Yhtään en tiedä mikä mua siellä odottaa, mutta jännittää kyllä kovasti. Ideanahan on jatkaa koirien hieromista iltaisin/viikonloppuisin ja hoitaa lapsia tässä päivisin.

Sen tiedän, ettei tämä helppoa tule olemaan mutta olen aina ollut kova touhuamaan ja jos saan tehdä hoitavaa/auttavaa työtä omissa ympyröissäni, niin mikä sen parempaa :D Tiedän myös, että palkka ei pph:lla ole kummoinen, mutta kyllä se aina hoitorahan voittaa plus ettei tarvitse maksaa omien lasten hoidosta tai ostella töihin eväitä ja ajella joka päivä töihin. Haluan olla kotona, kun lapseni tulevat koulusta ja pitkät lomat olisi niin hankala järjestää mitenkään muuten. Mulla on onneksi yksi ystävä, joka on jo toiminut pph:na kauan ja hän lupasi auttaa mua kaikessa missä vaan pystyy ja vastailee mun kysymyksiin.

Mutta reilun viikon päästä on sitten ensimmäinen lähiopetus-ilta, saas nähdä mitkä on mietteet sen jälkeen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti